LIV usisivač AQUAFILTER 1500

Već nekoliko meseci koristim usisivač Aquafilter 1500 i mogu reći da sam prilično zadovoljan njegovim učinkom. U početku sam bio skeptičan glede ovog usisivača jer mi je proizvođač bio nepoznat, ali s obzirom na cenu koja je bila u rangu usisivača zvučnijih proizvođača, odlučio sam da mu pružim šansu. Ako ste odlučili da vaš stari "prašnjavi" usisivač zamenite novim modelom, Aquafilter 1500 je opcija koju trebate uzeti u obzir.

Za razliku od mnogih kućnih usisivača koji zahtevaju horizontalni položaj prilikom usisavanja i koriste standardan raspored točkova za kretanje, Aquafilter 1500 prilikom odlaganja i upotrebe zauzima vertikalni položaj i oslanja se na četiri točkića koji mu obezbeđuju dobru stabilnost i lako kretanje. Zbog svoje zapremine i visine kojoj dodatno doprinose točkići, deluje robustno, što zajedno sa njegovim dizajnom čini da podseća na robote iz starijih naučno-fantastičnih filmova.

Aquafilter 1500 svrstava se u usisivače sa vodenom filtracijom. Drugim rečima, ovaj usisivač ne koristi vrećicu, već usisani vazduh zajedno sa prljavaštinom putuje kroz cev u posudu usisivača, u kojoj je voda. Na taj način smeće ostaje u vodi, a posebna dupla polukružna rebra na separatoru vazdušni tok još jednom zavrte i ponovo ga potisnu u vodu, tako da se prečišćava dva puta. Usisani vazduh se zatim diže po spiralno oblikovanom separatoru prema gore, a eventualno preostale nepotopljene delove zadržava mikrofilter. Zahvaljujući vodenoj filtraciji usisivač se može koristiti i za mokro usisavanje.

Maksimalna snaga motora ovog usisivača iznosi 1400W. Na vrhu usisivača nalazi se samo jedan prekidač za uključenje i isključenje usisivača, i za razliku od drugih usisivača, Aquafilter 1500 usisava konstantnom snagom i ne podržava podešavanje snage usisavanja. Usisivač se vrlo jednostavno čisti nakon upotrebe. Nakon što ispraznite posudu sa zaprljanom vodom, dovoljno je samo pod tušem isprati posudu sa vodom i separator (najbolje toplom vodom), dok se filter lako može isprati pod česmom. Jedina zamerka ovom usisivača jeste što, prilikom pripreme za upotrebu, potrebno je uložiti dosta snage (ukoliko se usisivač prethodno nalazio u hladnijoj prostoriji) kako bi pomoću zatvarače sa strane posude za vodu čvrsto spojili glavu usisivača sa posudom za vodu. Takođe, usisivač je malo bučniji tokom rada, ali to nadoknađuje svojom usisnom snagom.

Kabl usisivača je sasvim solidne dužine, dok usisivač ne poseduje mehanizam za uvlačenje kabla, što može biti i plus, jer se ovaj mehanizam kod nekih modela usisivača pokazao nepouzdanim. Kada se usisivač ne koristi kabl se lako namotava na predviđenom mestu na glavi usisivača i osigurava sa držačem kabla.

Uz usisivač se dobija sledeća oprema:

 • 9 točkića
 • Metalna cev koja se sastoji iz dva dela
 • Savitljivo crevo
 • Četka za suvo usisavanje
 • Četka za mokro usisavanje sa nastavkom
 • Mlaznica za uglove
 • Četka za nameštaj
 • Četka za tapacirani nameštaj
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
 • Slika proizvoda LIV usisivač AQUAFILTER 1500
Cena:
Nije navedena
Vaša ocena: Nema Prosek: 4.8 (10 glas-a)

Komentari

Odličan usisivač. naročito je pogodan kad pravite veliko spremanje. Inače za  svakodnecno korišćenje je malo komplikovan jer morate posle svake upotrebe da ga operete da se voda u njemu ne bi usmrdela. Ali usisna moć mu je ogromna."Vuče prašinu iz podruma."

Koliko vode treba sipeti u usisivac ?

Od 2 do 2.5 litra vode.

To je super usisivac ja sam prezadovoljna i imam ga vec 7 god i sobzirom da mogu i tepisi da se peru,i namestaj velika usteda za ruke.Ide oko 2 2,5 litara vode najbolje je sto nema onih kesica od usisivaca koje se menjaju svaki cas.Ovaj usisivac je odlicna zamena za kirbi i rainbow usisivace.

 

Ja ga imam 6.god. odličan je,ali bi hteo zameniti filter,ali ne znam gde da ga nabavim?

 

Naručila sam od prodavca koji mi je prodao usisivač.

Filter za usisivač možete naručiti na www.dsmarket.rs

Super usisivac....ali pre neki dan  primetila sam da voda se podize gore do filtera,a do sad  nikad nije bilo tako ,gore je bilo suvo.....ima li neko ovakav problem ,a mozda nesto nisam postavila kako treba.

Verovatno si premašila dozvoljeni nivo vode.

Da li neko zna gde u Beogradu moze da se nabavi filter za ovaj usisivac?

 

Pozdrav,

 

Marko

a dali znae nekoj kade se stava sungerasti filter,pozdrav

Imaš u uputstvu.Sunđerasti filter se stavlja prilikom mokrog usisavanja.

Kupljen juče,danas upotrebljivan.Odličan,da ga ne ureknem.Kvalitetna plastika,jeste da se pomisli da je 1400w malo,ali vuče bolje od mog starog od 2200w.Pranje je obavezno posle svakog usisavanja,ali to je dva minuta posla.Raskačiš posudu,separator,ono 'koleno',brzinski pod tuš,obrišeš magičnom ostaviš da se osuši i gotovo.Ništa komplikovano.Kako je ovo komplikovanije od rada sa usisivačima sa kesama?Da ne pominjem to što može i mokro usisavanje.Vredi sve pare.Odlična kupovina.

Koje su dimenzije ovog usisivaca?

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.