Kamin peć Plamen Tena

Kako je već uveliko u toku grejna sezona, ukoliko među posetiocima ovoga sajta ima onih koji za ogrev koriste čvsta goriva i ukoliko ste odlučili ili ste primorani zbog dotrajalosti vaše peći da je zamenite drugom, pre nego što započnu još hladniji dani, možda vam koristi sledeći kratak opis peći na čvrsto gorivo koju sam nedavno kupio.
Proizvođač peći "TENA" je Plamen iz Požege u Slavoniji, mnogi potrošači koji su se grejali na peći na čvrsta goriva, koje proizvodi ova kompanija, poput čuvene peći "Amyti", znaju da ova kompanija proizvodi kvalitetne i izdržljive peći koje traju dosta godina.


Kada vidite ovu peć uživo prvo što se zapitate jeste, koliko je teška. Sa svojih 165 kilograma, mnogima će ovaj podatak o težini biti dovoljan razlog da je ne uvrste u uži izbor prilikom kupovine, dok će neki na to gledati kao na garanciju izdržljivosti i dugotrajnosti. Za one koji vode računa o izgledu proizvoda ili koji se brinu da li će se ova peć uklopiti sa nameštajem koji imaju, peć krasi moderan dizajn sa jednostanim ravnim linijama i sigurno će lepo izgledati pored nekog LCD ili Plazma televizora na zidu, naravno sa sigurne udaljenosti.


Zahvaljujući velikim ostakljenim vratima možete videti celo ložište, što mogu naći privlačnim svi oni koji su oduvek želeli kamin u kući, dok sa druge strane mnogi će odluku proizvođača da ostakli vrata ove peći gledati sa nepoverenjem zbog izdržljivosti i cene koju treba platiti kada dođe vreme za postavljanje novog stakla. Kada poželite da se opustite dovoljno je samo da ugasite svetla u prostoriji, zavalite se u fotelju i posmatrate vatru kako gori, tako da vaš čuvar ekrana na računaru ili film sa snimkom kamina koji ste do sada gledali na tv-u, postaju suvišni. Stiče se utisak kao da imate kamin u kući.


Peć je izrađena od kvalitetnog sivog lima, obojena je crnom termički postojanom bojom koja peći daje bogat izgled. U specifikaciji stoji da zbog posebno napravljenih odvoda primarnog i sekundarnog vazduha staklo ostaje čisto za vreme loženja, međutim, već par nedelja koliko posedujem ovu peć, staklo je moralo da se očisti od gara nakon nekoliko loženja, što se lako skida sa inoks žicom za čišćenje sudova, nakon čega staklo deluje kao novo. Međutim, nakon proširenja otvora za kamin staklo se mnogo manje zamagljuje, a zamagljenje je nešto jače izraženo kada se malo više zatvore odvodi vazduha.


Iako na gornjoj strani peći postoji poklopac čijim skidanjem dobijate pristup za čišćenje gara koji se uhvatio na unutrašnjoj strani peći, peć se loži samo sa prednje strane gde se ostakljena vrata lako otvaraju zahvaljujući zgodnoj bravi. Sa obe strane gornjeg poklopca nalaze se primarni odvodi za vazduh, dok se sekundarni odvod za vazduh nalazi na prednjoj strani peći iznad staklenih vrata koji je izveden u vidi poluge koja se pomera levo-desno u zavisnosti od stepena odvoda vazduha koji želite a koji su obeleženi vertikalnim linijma iznad ove poluge, ista obeležja nalaze se i kod primarnih odvoda vazduha. Ispod ložišta se nalazi rešetka koja se pomera napred-nazad da bi se smanjila količina pepela u ložištu tako što pomeranjem ove rešetke pepeo propada u posudu za pepeo koja se nalazi ispod ove rešetke i koja se lako uklanja i vraća na mesto.
 

Uz peć se dobijaju vatrostalna rukavica, žarač i nastavci za odžak tako da odžak možete sprovesti direktno u zid iza peći ili ga uz pomoć nastavaka usmerite iznad peći.


Tehnički podaci:
Dimenzije (VxŠxD): 75 x 75 x 45 cm
Masa: 165 kg
Nazivna snaga: 8 kW
Visina odvoda od podaci: 600 mm
Grejani prostor: do 180 m3
Odvod dimnih gasova: cev Ø 150 mm, pozadi
Dimenzije ložišta (ŠxVxD): 620 x 335 x 340 mm
Stepen iskorišćenja: drvo: 73,5 %
Gorivo: drvo, drveni briketi

 

 
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
 • Slika proizvoda Kamin peć Plamen Tena
Cena:
47990.00 RSD
Vaša ocena: Nema Prosek: 4.8 (13 glas-a)

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.