AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica

U slučaju da kupatilo predstavlja jednu od onih prostorija u vašoj kući koja se ne greje, bilo da ne stiže toplota kada počne sezona loženja, ili nemate ugrađeno centralno grejanje, sigurno vas hvata jeza kada hoćete da se istuširate ili potopite u kadu kada je napolju temperatura ispod nule. Privremeno rešenje može biti da iskoristite neku sobnu grejalicu da prethodno zagrejete kupatilo, ali to zahteva stalno premeštanje grejalice i uz to nije bezbedno. Zato je najbolje rešenje kupovina namenske grejalice za kupatilo, u kom slučaju u nastavku teksta možete pročitati opis jedne takve grejalice koju posedujem.

Grejalica koju sam kupio jeste zidna PTC grejalica čiji je proizvođač Japanska kompanija AKAI. Snaga ove grejalice iznosi 2000 W, i pored grejanja podržava i funkciju hlađenja koju verovatno nećete često koristiti. Grejalica svojim dizajnom podseća na neke od unutrašnjih jedinica klima uređaja. Sa prednje strane grejalice, desno od krilca, nalazi se konzola sa dugmadima pored kojih se nalazi infracrveni prijemnik za daljinski upravljač. Iznad dugmadi nalaze se lampice koje prikazuju trenutni režim rada grejalice i podešeno vreme tajmera. Sa desne strane grejalice nalazi se ON/OFF prekidač kojim se grejalica prebacuje u režim pripreme za rad ili se potpuno isključuje.

Grejalica dolazi sa daljinskim upravljačem na kome se nalazi dugmad koja preslikava funkcije dugmadi sa konzole grejalice, i koristi se za pokretanje i zaustavljanje rada grejalice, izbor režima rada grejalice, uključenje njihanja krilca, i podešavanje tajmera. Sa prednje strane grejalice iznad krilca nalazi se ploča čijim se podizanjem omogućava pristup izmenljivom filtru za prašinu.

Grejalica podrazumevano radi u režimu hlađenja nakon uključenja, i pritiskom na dugme "function" na daljinskom upravljaču ili na dugme "mode" na konzoli grejalice, grejalica počinje umereno da greje i radi na pola od svoje ukupne snage. Drugim pristikom na jedno od pomenutih dugmadi pojačava se grejanje, i grejalica radi na maksimalnoj snazi, dok narednim pritiskom na isto dugme grejalica započinje da hladi. Grejalica poseduje zaštitu od pregrevanja. Nakon rada grejalica se ne isključuje odmah, već nastavlja vrlo kratko da radi kako bi se ohladila, osim u slučaju kada je isključite pomoću prekidača sa desne strane.

Pritiskom na dugme "swing" pokreće se proces automatskog njihanja krilca u vodoravnom smeru, i ponovnim pritiskom na isto dugme izabira se usmeravanje protoka vazduha. Naizmeničnim pritiskom na dugme tajmer, vrši se podešavanje vremena rada grejalice u intervalima od pola sata, sat, dva sata, četiri sata, ili u bilo kojoj njihovoj kombinaciji sa maksimalnim vremenom rada od 7 sati i 30 minuta.

Kupatilo u kome koristim ovu grejalicu ima 5.5 kvadratnih metara, i kada je napolju temperatura par stepeni ispod nule, za pola sata rada na maksimalnoj snazi, ova grejalica postiže prijatnu temperaturu u kupatilu.

  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
  • Slika proizvoda AKAI HA-HT20A zidna PTC grejalica
Cena:
Nije navedena
Vaša ocena: Nema Prosek: 3.5 (2 glas-a)

Komentari

Prijatelju, fin opis, samo jedna zamerak (ispravka): ta crna plocica je IC prijemnik za daljinac a ne simulator dipleja.

Pozdrav

U pravu si. Hvala na ispravci.

(Htedoh samo da proverim da li neko čita. ;))

Izvinite, a gde ste kupili tu AKAI grejalicu?

Pozdrav

U jednoj prodavnici elektro-uređaja u Petrovcu na Mlavi.

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.