Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru

Sa pojavom sve više igara sa realističnom grafikom, proizvođači konzola za igranje utrkuju se ko će ponuditi bolje i realističnije iskustvo tokom igranja, tako što klasične igračke kontrolere za konzole unapređuju ili zamenjuju modelima pomoću kojih igrom upravljate svojim pokretima, kako bi korisnike dublje uveli u igru.

Sve glavne konzole sada imaju kontrolere pomoću kojih omogućavaju upravljanje igrom pokretima, ali sve tri kompanije (Nintendo, Sony, i Microsoft) izabrali su različite pristupe za rešenje ovog problema. Krajnji rezultat jeste Wii Remote za Nintendo, PS Move za PlayStation 3, i Kinect za Microsoftov Xbox.

Kako bi dalje unapredili iskustvo tokom igranja proizvođači konzola za igranje rade na ugradnji različitih senzora u svoje kontrolere koji bi nadgledali neke od vitalnih funkcija igrača, ali do sada nisu ponudili konačno rešenje.

Sony je patentirao novi biometrijski kontrolni sistem koji će nadgledati tri aspekta igračevog stanja: vlažnost kože, brzinu otkucaja srca, i pokrete mišića. Kombinujući ova tri merenja, i promene u njima, Sony namerava da ovim rezultatima na neki način utiču na igru.

Sony ima nekoliko ideja kako bi primenio ovu tehnologiju. Kada je igrač pod stresom to može uticati na brže opadanje zdravlja glavnog lika igre, teže nišanjenje sa oružjem, zatim povećanje adrenalina kod igrača može uticati na to da lik igre bude spretniji, muzika, prizor i težina igre se mogu menjati u zavisnosti od stresa igrača, napetost mišića igrača može pojačati štit lika iz igre, ili na osnovu biometrijskih podataka igrača, lik iz igre može oslikavati emocije igrača.

Sony planira da ove senzore ugradi u DualShock kontrolere za svoju konzolu, u PlayStation Move palicu za upravljanje igrom pokretima, i mobilnim uređajima poput prenosive konzole PS Vita. Sigurno zvuči zanimljivo i donosi novi nivo zabave pod uslovom da Sony zaista ugradi biometrijske senzore u svoje kontrolere koji će svoju prvu primenu najverovatnije naći u nadolazećoj konzoli PlayStation 4.

  • Blog slika Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru
  • Blog slika Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru
  • Blog slika Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru
  • Blog slika Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru
  • Blog slika Igrački kontroler koji prenosi vaše emocije u igru

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.