Grafička kartica koja omogućuje više slobode tokom zabave

Kako se bežična tehnologija komunikacije usavršava i postaje sve prisutnija u našim životima, na poslu ili kod kuće, sve više ljudi koristi uređaje koji podržavaju bežičnu komunikaciju ne bi li smanjili gužvu sa kablovima  od raznih audio-video uređaja i izbegli manevrisanje u uskim prostorima gde ovi kablovi obično leže skriveni od pogleda. Sada, pored bežičnog miša i tastature koji vam pružaju određenu slobodu u toku rada sa računarom na red je došla i grafička karta.


KFA2 GeForce GTX460  je standardna NVIDIA grafička kartica kojoj su svi portovi za povezivanje sa monitorom ili televizorom uklonjeni i zamenjeni sa 5 antena, što je prema proizvođaču čini prvom bežičnom karticom na svetu. Kartica komunicira pomoću bežične tehnologije - WHDI (wireless home digital interface-bežični interfejs za povezivanje kućnih digitalnih uređaja) kompanije Amimon. Ovaj bežični standard koristi kanal od 40MHz u nelicenciranom opsegu radio frekvencije od 5Ghz da bi isporučio nekompresovani 1080p video visoke definicije pri frekvenciji osvežavanja od 60Hz. Kartica koristi 5 antena koje kroz etar isporučuju video signal do bazne stanice koja se priključuje na poleđinu monitora.


WHDI standard ima domet do 30 metara i može da prenosi signal kroz prepreke i zidove. Takođe WHDI standard podržava HDCP 2.0, tako da može emitovati zaštićeni sadržaj (Blue-ray filmove, na primer) bez problema.


Ako imate bučne ventilatore u vašem kućištu ili jednostavno želide da odigrate neku igricu ili da odgledate film u udobnosti vaše dnevne sobe, ova kartica može dobro poslužiti pod uslovom da vam nije teško da sa sobom pored bežičnog miša i tastature selite i vaš HD monitor. Naravno tu je i pitanje interferencije sa drugim bežičnim uređajima u vašoj kući do koje sigurno ne bi voleli da dođe u trenutku kada je najuzbudljivije.

  • Blog slika Grafička kartica koja omogućuje više slobode tokom zabave
  • Blog slika Grafička kartica koja omogućuje više slobode tokom zabave

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.