20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak

Ako ste osoba koja s vremena na vreme voli da uposli mozak sa logičkim izazovima a ujedno nigde ne izlazite bez ručnog časovnika, bilo zbog prirode posla kojom se bavite ili jednostavno ste navikli da u svakom trenutku znate koliko je sati, uz pomoć sledećih ručnih časovnika možete "zagolicati" vaš mozak kada god pogledate u svoj sat.


1. The One Lightmare Men’s LED Watch
Spoljni osvetljeni krugovi predstavljaju sate. Unutrašnji krugovi označavaju svakih 5 minuta, dok se u sredini nalazi red sa 4 kružića koji označavaju minute. Kombinacijom spoljnjeg osvetljenog kruga koji označava sat i rezultatom koji ste dobili sabiranjem unutrašnjih osvetljenih krugova saznaćete koliko je sati.


2. Abacus Series 2 Men’s Watch
Da li ste ikada pomislili da je za pokazivanje tačnog vremena dovoljna samo jedna kuglica? Pokretima ruke osobe koja nosi ovaj časovnik kuglica se pomera napred i nazad preko lica časovnika; kada se ABACUS nađe u horizontalnoj poziciji kuglica se magično ili uz pomoć magnetizma pomeri na pravo "mesto u vremenu". Sat je napravljen od nemačkog nerđajućeg čelika sa satinskom finom obradom, koristi Safir kristal staklo, narukvicu od kože, otporan je na vodu do dubine od 30 metara i koristi Švajcarski kvarcni mehanizam. U trenucima dosade, pored namenjene uloge u vašem životu, ovaj sat vas može ujedno i zabaviti.


3. Buffalo Rage Men’s Watch
Analogni muški sat za svakodnevnicu. Odlikuje ga originalna narukvica od crne kože, crno kućište od nerđajućeg čelika sa crnim brojčanikom. Kod ovog sata ne dolazi do alergija prouzrokovanih niklom, otporan je na ogrebotine zahvaljujući mineralnim kristalima i vodootporan je do 30 metara dubine.


4. Storm Circuit Watch
Da bi prikazao trenutno vreme ovaj ručni sat koristi dva odeljka u kojima se nalaze naslagani LED segmenti. Crte sa leve strane označavaju trenutni sat, dok crte sa desne strane prikaza čini se da su podeljene na dve oblasti, jedna koja prikazuje desetine minuta i druga koja prikazuje minute.


5. Dakota “The Matrix LI” Men’s Watch
Na vrhu lica ovog sata nalaze se brojevi koji označavaju sate, dok su minuti predstavljeni inkrementima od 5 označeni na donjem delu lica ovog sata sa minutima od 1 do 4 između njih. Dok dan odmiče crte na LCD ekranu pojavljuju se iznad odgovarajućeg broja kada je reč o minutima i ispod odgovarajućeg broja koji označava trenutni sat.


6. Fossil Starck Watch
Ovaj digitalni sat prikazuje vreme na jedinstven način. U obliku prstena, sati se prikazuju kao brojevi dok se minuti prikazuju u segmentima. Dok vreme prolazi, segmenti se spajaju i svakog sata formiraju potpun prsten. Centar ovog sata je potpuno providan dok je deo za podešavanje sata smešten na pozadini kućišta radi elegantnijeg stila.


7. Horological Machine No. 2
Sa preko 450 komponenata koji čine kućište i omogućavaju rad ovog sata, HM2 je neverovatno sofisticirana mašina; ipak pored njegove kompleksnosti napravljen je tako da se lako i bez problema koristi. HM2 je prvi svetski mehanički časovnik koji nudi: energetski efikasan retrogradni mehanizam (mehanizam koji se odnosi na kazaljku koja se vraća na nulu na kraju definisanog perioda kao što su dani ili meseci, primer ovoga je da časovnik može imati retrogradni datum, što znači da se kazaljka pomera na skali jednom dnevno čime ukazuje na trenutni datum i kada dostigne 31  vratiće se na 1) za "skakanje (jump hour)" na sledeći sat (Jump hour- reč "jump" odnosio se na činjenicu da brojevi skaču sa 1 na 2 , sa 2 na 3 itd., umesto prikazivanja položaja između brojeva koji označavaju časove kao kod satova sa kazaljkom), koncentrične retrogradne minute, retrogradni datum, prikaz mesečeve faze za obe hemisfere i automatsko navijanje.


8. Jean d’eve Sectora Automatic Watch
Prvi Sectora sat predstavljen je 1981. godine i zadivio je svakoga svojim probojem u dizajnu zahvaljujući retrogradnom prikazu časova i minuta pod uglom od 120 stepeni. Kazaljke za sat i minut ovog časovnika pomeraju se vertikalno pod uglom od 120 stepeni i nakon što kazaljka kompletira svoj ciklus prebacuje se na početni položaj.


9. Laurinda Spear Free Time Watch
Arhitekta Laurinda Spear uradila je dizajn za ovaj analogni sat koji koristi niz diskova koji se okreću umesto tradicionalnih kazaljki. Tri nezavisna prstena ovog časovnika koriste se za prikaz časova, minuta i sekundi. Otvor na svakom prstenu pokazuje trenutno vreme. Free Time je unisex časovnik čije telo je napravljeno od nerđajućeg čelika. Takođe je vodootporan na dubini od 30 metara. Free Time je dostupan sa odgovajućim kaišem od šivene kože ili sa narukvicom od nerđajućeg čelika.


10. LIP Mythic Jump Hour Watch
Tri odvojena diska za časove, minute i sekunde koja su izložena pogledu, okretanjem daju  trenutno vreme koje se može odrediti poraravnanjem brojeva sa ovih diskova ispod prozora za pregled koji se nalazi sa leve strane sata.


11. Nooka ZOT V Watch
Zot-V prikazuje sate koristeći sled 12 tačaka. Ovakva dizajnerska odlika omogućava da  ovaj sat u okviru istog displeja prikaže trenutni mesec dok u delu za sekunde prikazuje datum. Sa ovakvim dizajnom satovi Nooka donose svež pogled na vreme, uz pomoć jedinstvenog i patentiranog digitalnog prikaza vremena koje prolazi umesto zastarelih rotirajućih kazaljki. Uz pomoć linearnog i grafičkog prikazivanja vremena Nooka satovi pružaju intuitivniji pogled na vreme, pri čemu se vizuelna masa povećava dok vreme prolazi, što kako proizvođač ovih satova opisuje, daje težinu apstraktnom i prolaznom pojmu. Ovaj sat takođe poseduje alarm, hronograf i pozadinsko osvetljenje.


12. Ora Unica watch
Ora Unica sat umesto uobičajenih kazaljki koristi dugačku iskrivljenu liniju koja na licu ovog sata deluje kao škrabotinu. Na prvi pogled  može vas zbuniti ako hoćete da vidite koliko je sati, ali u stvari vrlo je jednostavno. Dovoljno je samo da pronađete poziciju unutrašnjeg kraja linije da bi saznali koji je sat i poziciju spoljneg kraja linije da bi saznali koliko je minuta.  Jednostavno, elegantno i jedinstveno. Ovaj moderan sat minimalističkog dizajna napravljen je od nerđajućeg čelika, staklo je izrađeno od mineralnog kristala, dok je narukvica od crne kože.


13. OTIUM [du:z] Watch
Inspiracija za sat OTIUM [du:z] (dvanaest)  dolazi od motora starih aviona. Sat je poznat kao "dvanaestocilindarski motor među satovima", zbog načina na koji su njegovi cilindri oblikovani, nalik zvezdastom motoru. Sati su obeleženi kugličnim ležajevima. Da bi saznali koji je sat potrebno je da pratite cilindre u pravcu kazaljke na satu i da pronađete prvi cilindar u kome je kuglica tik ispod broja. Minuti su označeni strelicom u sredini sata.


14. RAZOR BLOCK – 01 THE ONE / Binary LED Watch
Ovaj binarni sat je savršen za sve tehnološke zaljubljenike ili ljude koji teže da budu u trendu. Odlikuje ga 10 belih led dioda koje se nalaze na okruglom licu koje je uokvireno kvadratom i čini kućište ovog sata koje je izrađeno od crnog matiranog polikarbonatnog bloka. Gornji red LED dioda označava trenutni sat a donji minute. Sat upotpunjuju kućište koje je izrađeno od visokokvalitetnog nerajućeg čelika u kombinaciji sa polikarbonatom, i kvalitetna kožna narukvica.  Ovaj sat će garantovano privući pažnju i biti dobra tema za početak konverzacije.


15. Watch This – Reveal Watch
 Reveal Watch je jedini analogni sat koji se čita na digitalni način. Ovaj sat prikazuje vreme na zaista jedinstven način, tako što se minuti i sati postepeno pojačavaju i blede dok vreme prolazi. Odlikuju ga kućište od nerđajućeg čelika i crna kožna narukvica, otporan je na vodu do dubine od 30 metara i koristi Japanski kvarcni mehanizam kretanja. Zbog svog jednostavnog crnog dizajna, ovaj unisex sat slagaće se uz skoro sve što nosite.


16. Tokyo Flash Barcode IP LED Watch
Još jedan sat koji koristi LED diode za pokazivnaje vremena koji to radi na sasvim jedinstven način. Vreme se lako može pročitati na dodir dugmeta. Prve dve kolone prikazuju sate; u prvoj koloni svako svetlo iznosi 5 sati, u koloni dva svako svetlo označava 1 sat. Druge dve kolone pokazuju minute; u trećoj koloni svako svetlo označava 10 minuta, u četvrtoj koloni svako svetlo je jednako jednom minutu. Barcode takođe može prikazivati i datum, tada  prve dve kolone označavaju mesec dok druge dve kolone označavaju dan. Sat takođe podržava i funkciju osvetljenja, svetlo se automatski uključuje svakog minuta od 18 časova do 1 sat, i svakog minuta u trajanju od 12 minuta nakon što je pritisnuto dugme za prikaz vremena između 1 sat prepodne i 6 sati poslepodne.


17. Alessi “Look No Hands” Watch
Ovaj sat za prikazivanje vremena koristi dva rotirajuća diska. U ovom jedinstvenim dizajnu sati i minuti se prikazuju u dva posebna otvora koji se rotiraju oko centralnog dela na licu ovog sata, tako da u trenutku otkrivaju samo deo umetničkog dela. Sat dolazi sa narukvicom sa kliznom bravicom tako da se može podesiti da odgovara svakom zglobu i mogu ga koristiti pripadnici oba pola.


18. 01 The One SC120W3
Još jedan sat koji na jedinstven način prikazuje vreme koristeći binarni sistem brojeva u kombinaciji sa LED diodama. Diode sa leve strane označavaju sate a one sa desne strane minute u binarnim inkrementima. Jednostavnim sabiranjem brojeva koji se nalaze pored osvetljenih dioda dobija se trenutno vreme do tačnosti u minuti. Sat je otporan na vodu do dubine od 30 metara a uglađeno kućište sata od nerđajućeg čelika sa srebrnastim ivicama daje ovom satu notu elegancije.


19. Tokyo Flash Twelve 5-9 Q Watch
Talasasto kućište čije lice je podeljeno sa pet linija iz kojih dopire svetlost koju odaju LED diode, daju ovom satu futuristički izgled i ostavljaju utisak neke vrste zglobnog uređaja koji otvara portal za novu dimenziju (naravno ako volite naučnu fantastiku i volite da maštate) a zahvaljujući  ovakvom dizajnu na prvi pogled sigurno ne bi pomislili da se radi o satu.  Jednim dodirom dugmeta pokreće se kratka animacija sa svetlima pre nego što se prikaže vreme dok drugim dodirom na dugme preskače se animacija i vreme se prikazuje trenutno. Ovakav dizajn sata za prikazivanje vremena koristi dokazanu 12-5-9 metodu, koristeći obojene LED diode kojima se predstavlja 12 časova, 5 grupa od po 10 minuta i 9 pojedinačnih minuta. Kretanjem u pravcu kazaljke na satu od vrha lica sata, prve dve linije LED dioda pokazuju sate 1-12, svaka osvetljena LED dioda označava jedan sat. Treća linija LED dioda pokazuje minute do 50 minuta, svaka osvetljena LED dioda označava 10 minuta. Dve poslednje linije pokazuju pojedinačne minute 1-9, jedna LED dioda označava jedan minut. Ovaj sat je idealan za sve one koji tragaju za nečim neobičnim.


20. URWERK UR-202 AlTiN
Ovaj sat prikazuje vreme koristeći teleskopske kazaljke za minute koje deluju kroz sredinu 3  satelita za časove koji se smenjuju i orbitiraju. Teleskopske kazaljke za minute precizno podežavaju svoju dužinu kako bi pratile tri pravca koji označavaju minute: 0-14, 15-44, 45-60. Kada su produžene omogućavaju ovom satu da prikaže vreme preko celog lako čitljivog brojčanika. Kada su uvučene, pružaju udobno kućište koje je podesne veličine za nošenje i tako pružaju onome ko nosi ovaj sat najbolje od oba sveta. UR-202 je takođe prvi sat na svetu koji koristi novi inovativni način navijanja koji je regulisan od strane minijaturnih turbina koje koriste kompresovani vazduh i koje se nalaze u odvojenom kućištu koje je otporno na vodu. Takođe, sat poseduje funkcije za pokazivanje mesečevih faza i dana i noći. Zaista jedinstven sat koji će svojom preciznom izradom i svojim izgledom privući poštovaoce modernih inženjerskih rešenja i naravno one koji mogu da ga priušte.

 

 

 

 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak
 • Blog slika 20 ručnih satova koji će zagolicati vaš mozak

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.