Wasabi Kit Kat čokoladice

Većina ljudi navikla je da iz Japana očekuje tehničke novotarije, egzotične spravice i primenu sveže razvijenih tehnologija koje su u početku rezervisane samo za Japanske korisnike, ali kada je reč o hrani japanci takođe imaju iznenađenja u vidu proizvoda čija kombinacija ukusa zvuči nespojivo. Zamislite kakvog je ukusa wasabi Kit Kat čokoladica?


Wasabi je specifična vrsta japanskog rena koji je jako ljut i ima posebnu zelenu boju. Većina je probala čokoladu sa ljutom papričicom (Milka) koja se sigurno dopala onima koji uživaju u začinjenim (ljutim) jelima, ali čokolada sa renom je nešto sasvim novo i rezervisano samo za Japan.


Predstavljena kao specijalno "Shizuoka-Kanto Limited" izdanje od kompanije Nestle Japan na predstavi Shizuoka Hobby, Wasabi Kit-kat sadrži 69 kalorija, u mini štanglama težine 12.3 grama klasičnog Kit Kat oblika, koje dolaze u mekanom plastičnom omotu u kutiju u kojoj staje 12 komada.


Kit Kat štanglice imaju svetlo-zelenu nijansu, prekrivene su tankim slojem bele čokolade kroz koju se mogu nazreti oblande. Unutar čokoladice nalazi se wasabi u prahu, jednog od najpoznatijih wasabi proizvođača , Tamaru-ya,  iz prefekture Shizuoka, koji je osnovan 1875 godine. Verovatno sada već možete zamisliti kakvog je ukusa ova čokoladica.


Iako je ovaj ukus čokoladice rezervisan samo za korisnike Japana, sigurno bi imao dobru prođu i u ostalim delovima sveta, a naročito za ljubitelje ljutih jela u Srbiji koji ovu čokoladicu mogu konzumirati kao dezert posle dobrog pečenja.

 

  • Blog slika Wasabi Kit Kat čokoladice
  • Blog slika Wasabi Kit Kat čokoladice
  • Blog slika Wasabi Kit Kat čokoladice
  • Blog slika Wasabi Kit Kat čokoladice
  • Blog slika Wasabi Kit Kat čokoladice

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.