Međunarodni analogni časovnik

Ako imate prijatelje ili porodicu koji se nalaze u inostranstvu ili vas jednostavno zanima koliko je sati u zemljama širom sveta, a ne sviđa vam se ideja da zid u vašoj sobi podseća na one u turističkim agencijama, sa nekoliko analognih časovnika na njemu, dizajnerka Giha Woo kreirala je časovnik uz pomoć koga čete na brz i lak način da saznate koliko je sati  u nekoliko zemalja a uštedećete i koje slobodno mesto na zidu.

Analogni međunarodni časovnik zamenjuje standardne kazaljke za minute i sate kazaljkom u obliku spirale, dok je lice časovnika podeljeno na koncentrične krugove koji se postepeno smanjuju do centralne tačke koja služi kao osovina za kazaljku. U svakom od krugova nalaze se imena lokacija i segment kazaljke ograničen sa plavim "tačkama" od kojih se po jedna nalazi u svakoj vremenskoj zoni na časovniku.

Da bi videli koliko je sati, na primer: London je najviše udaljen od centra časovnika, tako da tačka na kraju kazaljke je ona koju trebate gledati da bi saznali koliko je časova. Wellington je takođe najudaljeniji, tako da je isto časova kao i u Londonu, ali dok je u Londonu prepodne u Welingtonu je poslepodne.

Dizajner Giha Woo želi da sa ovim časovnikom  zapamtimo da iako živimo u različitim vremenskim zonama, uvek se zajedno krećemo napred.

Iako se za neke vremenske zone koje su bliže osovini kazaljke morate približiti časovniku da bi videli o kom mestu se radi, ovaj časovnik će sigurno privući pažnju vaših prijatelja i učiniti zid zanimljivijim.

 

  • Blog slika Međunarodni analogni časovnik
  • Blog slika Međunarodni analogni časovnik
  • Blog slika Međunarodni analogni časovnik
  • Blog slika Međunarodni analogni časovnik

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.