12 neobičnih farmerica

Farmerice su deo odeće koji možemo pronaći u skoro svačijem ormaru za garderobu, dolaze u različitim krojevima i pristaju osobama različitog godišta i građe. Ako su farmerice neizostavni deo i vašeg stila oblačenja, bilo zbog praktičnosti, udobnosti ili neobaveznog oblačenja, pogledajte sledeće modele farmerica od kojih su neke tehnološki nadograđene a neke se mogu svrstati u umetničke kreacije.

Bikini farmerice

Japanske Bikini Farmerice ukrštene su sa tangom koja obezbeđuje da famerice ostanu na kukovima. Ako volite da eksperimentišete sa odećom, da se oblačite provokativno ili samo želite da budete originalni bez osvrtanja na komentare i mišljenja drugih ljudi, možete se oprobati sa ovim "bikinericama (bijini)" kako ih nazivaju na Brazilskom sajtu Sannas's koji se bavi modom. Mogu biti vaše za 88 dolara plus poštarina, i prave se u Brazilu.  

Link

"The Spin Jeans" Najskuplje farmerice na svetu

Damien Hirst, jedan od najplaćenijih savremenih umetnika, udružio se sa kompanijom Levi's radi dizajna novog modela farmerica. Rezultat ove saradnje jesu farmerice koje teško da će se ikada nositi jer više spadaju u umetničko delo nego novi modni stil. Šablon višebojnih mrlja prekriva svaki deo ovih Levisovih farmerica od kojih postoji samo 8 na svetu čija cena iznosi oko 27,000 dolara.

Link

Chuck Norris farmerice

Ovo su Chuck Norris akcione farmerice koje su posebno dizajnirane da se nose u slučaju da poželite da nad nekim isprobate nove karate pokrete koje ste naučili i mogu biti vaše za 20 dolara. Ova slika je jedna od mnogih slika koje se nalaze u Septembarskom broju časopisa Karatemagazine iz 1988. godine. Časopis ima 76 stranica od kojih dve-trećine predstavljaju ovog popularnog glumca iz osamdesetih.

Link

Periferne farmerice

Farmerice koje će se svideti svim zaljubljenicima u računare jer predstavljaju neobičan spoj tehnologije i mode. Iako tastatura na ovim farmericama izgleda kao grafički dizajn, radi se o pravoj tastaturi koja bežičnim putem može komunicirati sa stonim ili prenosivim računarima. Pored tastature ove futurističke farmerice takođe u sebi imaju ugrađene zvučnike i miša.

Ako ste impresionirani ovim neobičnim odevnim predmetom, nažalost, još uvek nećete moći da se dočepate ovih farmerica pod nazivom, The Beauty and the Geek jeans (Lepotica i zaluđenik), jer ih je kreirao student dizajna proizvoda, Erik De Nijs iz Holandije, za školski projekat za koji je morao da kombinuje dva brenda da bi dobio novi proizvod. Kreirao je ove farmerice kako bi korisnicima računara omogućio veću slobodu kretanja, ali glavni cilj mu je bio da napravi funkcionalan spoj tehnologije i mode.

Link

Najstarije Levisove farmerice na svetu

Lynn Downey radi kao istoričar za Levi Strauss & Co. u San Francisku i zadužena je za obimnu arhivu odeće, fotografija, postera i predmeta kompanije Levis. Dragulj ove neverovatne arhive jeste najstariji par "XX", Levisovih farmerice na svetu sa jednim džepom koje datiraju još iz 1879. godine i čija se vrednost procenjuje na 125,000 dolara. Nažalost ova Levisova arhiva nije otvorena za javnost.

Link

Lančane farmerice

Dizajner ovih farmerice tvrdi da su spektakularne. Uklonila je originalnu boju iz farmerica sa uklanjivačem boje. Ofarbane su dva puta, jednom sa Indigo bojom i drugoga puta sa mornarsko plavom bojom. Zatim je podelila nogavice na farmericama i povezala ih sa 28 metalnih lanaca sa metalnih veriga koje je učvrstila zavrtnjima. Šta bi ove farmerice bile bez Swarovski kristala koji su jakim lepkom zalepljeni na zadnjim džepovima. Farmerice imaju ukupno 56 lanaca, što utiče na njihovu težinu, ali su ipak nosive.

Link

Luster farmerice

Na svakoj nogavici ovih farmerica nalazi se 408 staklenih prizmi. Svaka prizma sadrži po jedan razdvojni prsten uz pomoć koga su povezane jedna za drugu. Ispod perja na kraju nogavica nalaze se po 24 metalna trougla koji su učvršćeni zavrtnjima na farmericama i koji drže ove lance od prizmi.

Link

Farmerice nanete sprejom

Boje ovih farmerica inspirisane su farbom koju grafiti umetnici najčešće koriste, pod imenom Krylon. Genetic Denim je lansirao Graffiti kolekciju farmerica, koje teško da će se neko usuditi da ih kupi i uspeti da ih "navuče", naročito ako se uzme u obzir cena, koja za jeftiniju varijantu ovih farmerica bele boje iznosi oko 200 dolara.

Link

Korset farmerice

Farmerice koje predstavljaju neku vrstu korseta za butine i koje su dizajnirane sa namerom da ostave utisak ženstvenije figure.

Link

Farmerice umrljane bojom

Za sve one koji žele da svojim oblačenjem ostave neobavezan i pomalo istrošen utisak, kao da su nedavno krečili, a ne žele da se zamaraju farbanjem bilo čega, Painted Selvedge Jean by J.Crew su savršene farmerice za njih. Farmerice su ručno izrađene i prema kompaniji koja ih izrađuju ne postoje dva ista para a mogu biti vaše za 285 dolara. Sigurno će vas manje koštati jedne farmerice ispod 100 dolara i kanta bele farbe a možda možete i zaraditi ako ste dovoljno snalažljivi pod uslovom da ovakve farmerice postanu popularne.

Link

Pidžama farmerice

Ako vas ponekada mrzi da se presvlačite kada ustanete iz kreveta da bi otišli po doručak, naročito ako planirate da se odmah nakon doručka vratite spavanju, pidžama farmerice predstavljaju praktičan komad odeće koji možete nositi van kuće i koristiti kao pidžamu. Izgledaju kao farmerice a daju osećaj kao da na sebi imate pidžamu. Trenutno postoje samo modeli za žene a PajamaGram, kompanija koja stoji iza ovih farmerica prodaje ih po ceni od 40 dolara.

Link

Spoj farmerica i čarapa

Ovo su farmerice na čijim krajevima su ušivene čarape. Ideju za njih dobila je Cindy Slater, veteran modne industrije. Pošto je Cindy jedna od devojaka koja voli da uvlači farmerice u čizme, smetalo joj je što su farmerice zauzimale previše prostora u čizmama i nije mogla da ih zakopča. Na kraju je dobila ideju da farmerice skrati na pravu dužinu i sašije čarape na krajevima nogavica.

Link

 

Ako ste videli još neobičnih modela farmerica, upotpunite ovaj blog ostavljanjem linkova u komentarima.

 
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica
 • Blog slika 12 neobičnih farmerica

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.