Autom. Robot pomoćnik u držanju dijete.

Kompanije Intuitive Automata priprema se da u prodaji krajem godine u SAD ponudi Autom-a,  robota visokog 38 cm namenjenog da bude vaš kućni trener za gubljenje težine tako što vam pomaže da se držite izabrane dijete i sprečite povratak izgubljenih kilograma.

Da bi bili u toku sa time kako napredujete u postizanju postavljenih ciljeva, dovoljno je da razgovarate sa Autom-om par minuta dnevno. Ne postoje dve iste konverzacije sa ovim robotom i uvek je spremna da vam da ohrabrenje ili savet da bi nastavili dalje.

Dovoljno je da joj kažete (kompanija koristi zamenice ženskog roda kada govori o robotu) šta ste jeli i koliko ste vežbali koristeći LCD ekran osetljiv na dodir i ona sve pamti. Kada budete hteli da proverite svoj napredak  samo je pitajte i ona je tu za vas.

Automn koristi prednosti interneta tako da korisnici mogu da pošalju svoje podatke i da im pristupe putem sajta i da ažuriraju robota sa podacima koje unesu putem prenosivih uređaja i sa novim materijalima za razgovor. Robot je u potpunosti upotrebljiv i kada nije povezan na internet.

Prema intervjuu na sajtu Plastic Pals sa osnivačem kompanije Dr. Cory Kidd, mesečna pretplata će takođe biti deo paketa i donosi neke od prednosti kada je uređaj povezan na internet.

Ako ovaj robot naiđe na dobar odziv kod onih koji pokušavaju da se reše viška kilograma možda bi jedan od koraka u evoluciji ovog robota mogao biti da dobije ruke i da vam udara packu kada se mašite za one kolače koji se nalaze na stolu ili kada se približite drški frižidera.

Šta vi mislite o ovom robotu?

 


  • Blog slika Autom. Robot pomoćnik u držanju dijete.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.