Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.

Kompanija Commodoreusa sa svojim modelom računara Phoenix, podsetiće vas  na vreme kada ste sate provodili igrajući se na svom Commodore64 računaru, jednom od najranijih i najpopularnijih modela kućnih računara predstavljenog 1982. godine, koji je prodat u 30 miliona jedinica sa približno 10,000 softverskih naslova izdatih za njega, uključujući igrice i poslovne aplikacije.

Za razliku od klasičnog Komodora 64, Phoenix čine komponente koje bi se našle i u novijem stonom računaru, poput  Intelovog Core 2 Duo ili Quad Core procesora, naprednog grafičkog čipseta, 4GB DDR2 memorije, 2TB skladišnog prostora,  DVD uređaja, okružujućeg zvuka i sve to u 'kućištu' širine od 44 cm i visine od 5 cm. Može radite pod operativnim sistemom Windows 7 ili Ubuntu.

Moderni Komodor takođe ima podršku za Eternet i bežične mreže, podržava čitač memorijskih kartica kao i čitač za kreditne kartice i takođe sadrži opciju za odstranjivi  2.5" čvrsti disk koji možete koristiti u paru sa diskom koji dolazi uz računar. Od priključaka podržava:  četiri USB porta, jedan paralelni port, 2 serijska ports, 2 PS2 porta, 1LAN, VGA, audio/line/ Dual DVI port.

Kompanija takođe u ponudi ima i druge modele, uključujući Invictus koji sadrži ekran osetljiv na dodir i Amigo koji predstavlja niskobudžetni računar, namenjen za osnovne primene, poput pretraživanja interneta i upotrebu elektronske pošte.

Cene se kreću od 475 dolara za osnovni model  do preko 1000 dolara za naprednije modele.

  • Blog slika Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.
  • Blog slika Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.
  • Blog slika Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.
  • Blog slika Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.