Aiptek 3D kamkoder. Nova dimenzija za vaše video snimke.

S obzirom na to da 3D tehnologija tek počinje da dobija na popularnosti, sigurno ste pomislili da će proći još neko vreme pre nego što se pojave prvi kamkoderi koji snimaju video u visokoj definiciji koristeći 3D tehnologiju a čija cena ne iznosi nekoliko hiljada evra.

Na sajmu informacionih tehnologija Computex koji se održava na Tajvanu, kompanija Aiptek iz Tajvana predstavila je prvi priuštivi kamkoder koji snima 3D video. Aiptek 3D predstavlja USB mini-kamkoder koji za razliku od ostalih mini-kamkodera poput Flip Mino i njegovih srodnika sadrži novu dimenziju. Aiptek koristi dva sočiva i dva CMOS senzora od 5 megapiksela od kojih oba snimaju video u visokoj definiciji od 720p.

3D ekran od 2,4 inča na kamkoderu prikazuje 3D video bez potrebe za posebnim naočarima. U pakovanju sa kamkoderom dolaze i naočare sa okvirima u crvenoj i cijan boji tako da možete gledati 3D video i na računaru. Video snimke koje ste napravili možete poslati na YouTube 3D da bi ih podelili sa ostalim zaljubljenicima u 3D tehnologiju.

Sa cenom od od 200 dolara Aiptek 3D je prva 3D kamera sa drugog kraja cenovnog spektra koja je predstavljena ove godine i sa kojom možete dodati novu dimenziju vašim video snimcima.

  • Blog slika Aiptek 3D kamkoder. Nova dimenzija za vaše video snimke.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.