12 neverovatnih tastatura

Tastature su osnovni deo svakog računara. Razlikuju se kako po obliku i dizajnu tako i po cenama. Najjednostavnije tastature imaju samo 102 tastera, jednostavnog su oblika i dizajna i pristupačne cene, koje će zadovoljiti većinu korisnika računara, za razliku od tastatura koje se izdvajaju dizajnom i oblikom, kvalitetom izrade, namenskim tasterima, načinom komunikacije sa računarom i koje su namenjene određenoj grupi korisnika koji su spremni da plate cenu koja se kreće i po nekoliko desetina evra, bilo zbog prirode posla kojim se bave, telesnih ograničenja ili zbog zabave. Pogledajte sledećih 12 neverovatnih i futurističkih  tastatura:1. Roll-up Keyboard:

Ova tastatura sadrži 104 tastera u stadardnom QWERTY rasporedu, ali poseduje još jednu zgodnu  mogućnost, a to je da se može urolati, što je čini jednom od najprenosivijih tastatura do sada. Ova tastatura je odlična za sve korisnike prenosivih računara kojima nedostaje pun raspored tastera na koji su navikli na svojim stonim računarima, a otporna je i na prašinu i vlagu.

Link2. Maltron 3D Egronomic Keyboard:

Ova tastatura je posebno dizajnirana za ljude koji imaju medicinskih problema sa svojim rukama. Podeljeni dizajn smanjuje potrebu za okretanjem zgloba i obezbeđuje prostor u centru za numerički skup tastera, čime je olakšano korišćenje sa obe ruke. Nagnuti tasteri i oslonci za dlan minimizuju pokrete dlanom što dodatno umanjuje napetost mišića. Kursorski tasteri za palac, Return ili Enter, Space, BackSpace i drugi često korišćeni tasteri smanjuju pokrete šake i ruke.

Link3. The wrist keyboard:

Ovo je pogodna tastatura za sve korisnike koji su stalno u pokretu, i bila bi idealna kombinacija sa parom video naočara i netbukom u rancu. Tastatura je kompletno zatvorena i sa njom možete raditi po kiši i drugim teškim uslovima. Kao opcija postoji i osvetljenje za tastere za rad noću i okruženjima sa slabom vidljivošću.

Link4. The SafeType Keyboard:

Za neobičan dizajn ove tastature korišćeni su principi Biomehanike. Iako deluje kao da vam je potreban priručnik da bi naučili da se služite njome (verovatno i jeste), zahvaljujući  ovakvom dizajnu prilikom dugotrajnog rada za računarom ne dolazi do stresnih povreda ruku što može doprineti razvoju Karpal tunel sindroma. Ruke i šake biće opuštenije prilikom rada sa ovom tastaturom nego sa bilo kojom drugom.

Link

Link5. Virtual Laser Keyboard:

Ovo je zaista futuristička tastatura koja neće ostaviti ravnodušnim ljubitelje naprednih tehnologija. Virtuelna tastatura nastaje projekcijom svetla na stolu ili bilo kojoj površini uz pomoć uređaja veličine zipo upaljača koji koristi laserski zrak, dok se pritisak tastera registruje uz pomoć senke koja nastaje dodirom prstiju  preko ovako projektovanih tastera. Dodirom prsta na projektovani taster čuje se zvuk tako da imate osećaj kao da radite sa sdandardnom tastaturom. Slika projektovane tastature se kompletno gubi kada se ova ne koristi. Ovo je odlična tastatura za sve korisnike koji su stalno u pokretu i koji imaju neki od pametnih mobilnih telefona ili ličnih digitalnih pomoćnika.

Link6. The Frogpad:

Frogpad je prenosiva tastatura namenjena za korišćenje jednom rukom. Dostupna je kako za levoruke tako i za desnoruke korisnike. Za komunikaciju sa LDPom , pametnim telefonima i tabletima postoje verzije sa USB i Bluetooth vezom. Njen proizvođač tvrdi da uz vežbu pomoću ove tastature možete kucati jednom rukom i do 40 reči u minutu.

Link7. The Twiddler 2:

Još jedna prenosiva tastatura koja dolazi sa džepnim pokazivačkim uređajem NavStick, koji ima ulogu miša. NavStick je multifunksijski kontroler miša, čijim pomeranjem možete kotrolisati pokazivač na ekranu. Pritiskom na NavStick ka dole simulira se jedan ili dvostruki pritisak mišem. Da bi imao još više funkcija kada radi kao miš, prednji tasteri na njemu obavljaju funkcije tastera miša, dugme "A" na NavSticku ponaša se kao levi pritisak mišem a dugme "B" kao dvostruki pritisak.

Twiddler je ergonomska tastatura dizajnirana za Chord(akord) tip unosa. Drugim rečima pritiskate jedan ili više tastera istovremeno da bi uneli tekst. Svaka kombinacija tastera generiše jedinstveni karakter ili komandu. Sa 12 tastera za prste i 6 tastera za palac, Twiddler može da emulira standardnu tastaturu koja ima 101 taster.

Link8. The Orbitouch:

Prvim pogledom na ovaj uređaj sigurno ne bi pogodili da se radi o tastaturi.  Orbitouch je posebno dizajnirana tastatura bez tastera namenjena osobama sa karpal tunel sindromom,  ograničenim funkcijama prstiju ili šake i drugim kognitivnim i fizičkim izazovima. Kod ove tastature pritisci tastera nastaju kada pomerite dve kupole u jednu od osam definisanih pozicija. Unosite različite karaktere pomeranjem kupola kojima se dobijaju slova i brojevi. Ova tastatura takođe ima integrisan i miš, tako da pomeranjem kupola dobijate punu podršku za tastaturu i miša.

Link9. The Datahand:

Ova jedinstvena tastatura je posebno dizajnirana za ljude koji imaju bolove u šakama dok rade sa tradicionalnim tastaturama. Ova tastatura pruža 132 tastera kroz upotrebu 5 taster-prekidača koji su raspoređeni na ivicama,  gde se mogu lako dodirnuti prstima. Sa četiri načina rada između kojih se prelazi pomoću palčeva, pokreti šake su izlišni da bi radili sa ovom tastaturom. Pet tastera postavljeno je direktno ispod vrha svakog prsta. Šest taster-prekidača postavljeni su oko palca. Dva od ovih prekidača nalaze se ispod svakog palca. Prekidači koji se aktiviraju palcem sadrže dva nivoa. Drugi nivo služi da bi se zaključao trenutno izabrani način rada. Prvi nivo se privremeno prebacuje na određeni mod dok još jednim pritiskom na taster dolazi do aktivacije moda za stalno sve dok se ponovo ne pritisne taster da bi se isključio.

Link10. The Tidy Tippist:

Još jedna neobična tastatura koja ja ugrađena u ukrasni stolnjak sa ožičenjem utkanim u tkaninu. Sa ovom tastaturom ne morate brinuti o mrvicama hrane ukoliko volite da prezalogajite nešto dok radite za računarom, jer se mrvice lako čiste kao i kod pravog stolnjaka. U slučaju da prospete neku tečnost nad ovom tastaturom, ni to nije problem jer se ova tastatura može prati. Ova tastatura je pravi užitak za prste sa svojom mekanom površinom. Dizajn ove tastature još uvek je prototip, ali opet predstavlja interesantno rešenje.11. myKey0 Keyboard/Organizer:

Pogodna tastatura za sve one koji imaju manjak prostora na svom stolu jer u sebi ima poseban odeljak u koji možete smestiti stvari koje se često nalaze na vašem stolu i zauzimaju prostor kao što su: CDi, stoni pribor, i drugo. Pored toga druge karakteristike ove tastature su pozadinsko osvetljenje tastera, scroll točkić, kontrola jačine zvuka i integrisani deo za odmor dlanova.

Link

12. Customizable Keyboard:

Ako vam je dosadio QWERTY ili QWERTZ raspored tastera na vašoj tastaturi, sa ovom tastaturom možete napraviti raspored tastera koji vama najviše odgovara. Tastatura se zove DX1 System, može se koristiti za igre, rad sa programima, i svakom tasteru možete dodeliti posebnu funkciju.

Link

 

 

 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura
 • Blog slika 12 neverovatnih tastatura

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.