Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.

Ako dok se kupate u moru primetite kako vam se približava ogroman rajsferšlus ili uživate u parasejlingu i sa visine steknete utisak kao da neko spaja površinu vode sa ogromnim rajsferšlusom, znajte da vas oči ne varaju i da nije zbog preduge izloženosti suncu. U pitanju je motorni čamac u obliku rajsferšlusa.

Ovaj čamac je umetničko delo Japanskog avangardnog umetnika po imenu Yasuhiro Suzuki. Očigledno je da je Suzukiju kao inspiracija poslužio rajsferšlus, pronalazak star oko jednog veka koji je izumljen i patentiran u Americi a danas se oko 75 procenata od svih rajsferšlusa proizvodi u Japanu od strane YKK i udaljenih postrojenja širom sveta.

Ovaj čamas se uklapa u ideju Suzukija "da podeli more sa ogromnim rajsferšlusom" i kao što je i namena rajsferšlusa da spaja, spoji okeane, kontinente i ljude ove tvrdoglave planete posredstvom njegove umetnosti.

Suzukijev rajsferšlus čamac baziran je na modelu male veličine kojeg je napravio 2004 godine i uspešno testirao na lokalnom jezeru. Verzija ovog čamca u punoj veličini još uvek se testira na moru da bi se procenio rizik od prevrtanja-dok ne dobije dozvolu neće se koristiti za prevoz putnika.

Pogledajte na videu kako izgleda ovaj ogromni morski rajsferšlus:

 

  • Blog slika Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.
  • Blog slika Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.
  • Blog slika Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.