Nisanov klima uređaj koji hidrira kožu.

Za udobnu vožnju u kolima za kompaniju Nissan nije dovoljno samo imati dobre amortizere, ergonomska sedišta, kontrolu temperature već su u ovoj kompaniji otišli korak dalje i vožnju učinili prijatnijom  uvođenjem sistema za hidrataciju kože.

Poboljšanjem vozačevog mesta uz pomoć proširivog sedišta za odmor nogu i uvođenjem elemenata za brže zagrevanje u čijim istraživanjima je učestvovala NASA, ova sedišta poboljšavaju cirkulaciju krvi u telu i smanjuju šanse za bolovima u leđima tokom dugih vožnji. Nissan je pored navedenih pogodnosti razvio i tehnologiju koja u kabinu auta ubacuje vazduh bogat vitaminom C koji navodno poboljšava vlažnost kože.

Nissan je već ugradio rashladni sistem "Forest AC" u svojim hibridnim vozilima Fuga, koji ima za cilj da oponaša povetarac, temperaturu, vlažnost i arome prirodnih šuma i na taj način umanji umor vozača i opusti ga a istovremeno ga učini fokusiranijim i pažljivijim. Ovaj proivođač podiže na viši nivo svoju tehnologiju za oponašanje okruženja uvođenjem naprednog sistema za kontrolu klime (Advanced Climate Control System). Ovaj sistem omogućava putnicima da kontrolišu temperaturu, Plazmakluster jonski generator i polifenolski filter vazduha sa aromom grožđa.

Sistem je dizajnirala kompanija Sharp, Plazmakluster joni sa visokom koncentracijom ovog sistema koriste se da smanje nivo bakterija koje se prenose vazduhom i nivo buđi; kontroliše neprijatne mirise i uništava alergene u vazduhu. Nedavna istraživanja pokazala su da ovi joni pomažu koži da ostane vlažna. Takođe, sistem koristi senzore, da otkrije druge neprijatne mirise koji dolaze od spolja sa farmi i fabrika i automatski uključuje ventilacioni sistem.

Pored ovih tehnologija ovaj Japanski proizvođač planira da u svojim vozilima instalira tehnologiju za sprečavanje sudara, koja automatski detektuje da li postoji rizik da pešak bude udaren. Sistem koristi ekran sa kamerom i alarm koji se oglašava kada se pešak previše približi kolima dok se vozač parkira, pokreće svoj auto ili vozi malom brzinom.

  • Blog slika Nisanov klima uređaj koji hidrira kožu.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.