E-ink. Tehnologija koja menja lice novina.

Ako ste gledali film Suvišni izveštaj u kome glavnu ulogu lika Džon Anderton tumači Tom Kruz, sigurno se sećate scene iz voza kada preko ramena jednog od putnika možemo videti kako u fokus ulaze novine čiji se članci osvežavaju kao na monitoru dok pregledamo internet stranice.

U slučaju da vam je ova ideja pregledanja novina privukla pažnju, zahvaljujući tehnologiji elektronskog mastila E-ink, možda i nije daleko budućnost kada ćemo uz pomoć savitljivog ekrana dimenzija današnjih novina u papirnom izdanju, na ovaj način  čitati novine i da nekom vrstom pretplate uvek budemo u toku sa najnovijim člancima iz različitih novinskih izvora.

Iako čitači sa elektronskim mastilom i savitljvi ekrani nisu novost, ključna reč za ovakve novine je koncept i zasniva se na primeni elektronskog mastila zajedno sa poluprovidnim površinom za formiranje prikaza  i koristi otisak prsta za prepoznavanje korisnika.

Da li mislite da će ova tehnologija potpuno zameniti  čitanje novina u papirnom izdanju i vidite li sebe kako na ovaj način čitate novine?

Pogledajte na videu kako bi sve ovo idealno radilo.

   • Blog slika E-ink. Tehnologija koja menja lice novina.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.