Multi-touch floor. Pod koji preuzima novu ulogu pod vašim stopalima.

Posle ekrana računara, prenosivih uređaja i drugih ravnih površina sa ekranima osetljivim na dodir na red su došli i podovi, tako da sada možete uposliti i vaša stopala za rad u korisničkom interfejsu.

Istraživači na institutu Hasso Plattner u Potsdamu u Nemačkoj razvili su pod osetljiv na dodir koji registruje više pritisaka istovremeno i u stanju je da raspozna korisnike po obrascu cipela koje nose i da reaguje na događaje kao što su pritisak celim stopalom ili tapkanje prstima. Uz pomoć tehnologije koju koristi za registrovanje dodira može da ignoriše neaktivne korisnike i poseduje dovoljnu preciznost u raspoznavanju stava stopala.

Možete registrovati nove korisnike/cipele, tapkati vašim prstima za unos podataka po ekranskoj tastaturi, vršiti interakciju promenom položaja tela jer uređaj prati položaj glave.

Ovakav pod sigurno će se naći na spisku neophodnih tehnologija za primenu u pametnim kućama a u skorijoj budućnosti možda i u svakom domu.

 

  • Blog slika Multi-touch floor. Pod koji preuzima novu ulogu pod vašim stopalima.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.