Sleep scan. Koliko kvalitetno spavate?

Ukoliko želite da znate zašto ste često neispavani čak iako odvajate dovoljno vremena za san ili jednostavno želite da imate uvid u kvalitet vašeg sna sada to možete saznati pomoću uređaja Sleep Scan kompanije Tanita.

Japanska kompanija Tanita, vodeći proizvođač uređaja za nadgledanja zdravlja predstavila je podmetač opremljen senzorom kojim se meri dubina i kvalitet vašeg sna. Prema kompaniji dovoljno je samo da postavite podmetač ispod vašeg dušeka i sistem će zatim pratiti pokrete vašeg tela, brzinu disanja i puls tokom noći.

Svi podaci skladište se na memorijsku karticu tipa SD ili SDHC i mogu se analizirati pomoću softvera koji se isporučuje zajedno sa podmetačem. Na osnovu prikupljenih podataka možete proceniti kvalitet vašeg sna (koliko ste zaista spavali, koliko ste se puta budili tokom noći itd.) kroz grafikone i "poene spavanja" koje vam softver daje na osnovu informacija koje dolaze iz kapacitivnog mikrofona koji prati vibracije i nalazi se unutar podmetača .

Dimenzije podmetača su 863×314×26mm i teži 1.3kg. Kartica kapaciteta 2GB je dovoljna da skladišti podatke od 500 ciklusa spavanja.

Ovaj uređaj nalazi odličnu primenu kod svih onih koji pate od poremećaja sna a da za to i ne znaju jer mogu brzo i lako da utvrde uzrok neispavanosti samo na osnovu podataka prikupljenih tokom spavanja.

Uređaj je zasada dostupan samo u Japanu po ceni od 395 dolara.

  • Blog slika Sleep scan. Koliko kvalitetno spavate?
  • Blog slika Sleep scan. Koliko kvalitetno spavate?
  • Blog slika Sleep scan. Koliko kvalitetno spavate?

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.