Fujitsu Power Strip. Uvid u potrošnju struje u realnom vremenu.

Ako vas je ikada zanimalo koliko udela na vaš račun za struju imaju svi ti električni uređaji koji borave u vašoj dnevnoj sobi i na koji način bi smanjili izdatke za struju, sada to možete znati pomoću razvodnika kompanije Fujitsu.

Laboratorije kompanije Fujitsu razvile su razvodnik opremljen senzorom za struju koji meri električnu energiju u svakoj od utičnica u realnom vremenu, radi predstave o tome koliko se energije troši u kancelariji ili prostoru sa dosta povezanih električnih uređaja. Kompanija se nada da će uz pomoć ovog razvodnika korisnici više pažnje obraćati na uštedu energije vizuelizacijom njene potrošnje.

Svaka utičnica razvodnika opremljena je bezkontaktnim senzom za struju sa rezolucijom od 1W i može meriti do 2000W. Kompanija je smanjila i optimizovala senzor tako da susedne utičnice nemaju uticaj na njega.

Izmereni podaci šalju se u LAN mrežu koristeći predajnik povezan na USB port sa strane razvodnika i pregledaju se na računaru. Razvodnik je još uvek u test fazi ali internim testiranjima kompanija je mogla da izmeri koliko se energije gubi sa povezanim uređajima koji se ne koriste. Gašenjem ili isključenjem ovih uređaja kompanija je uspela da smanji potrošnju za 20%.

 

 


  • Blog slika Fujitsu Power Strip. Uvid u potrošnju struje u realnom vremenu.
  • Blog slika Fujitsu Power Strip. Uvid u potrošnju struje u realnom vremenu.
  • Blog slika Fujitsu Power Strip. Uvid u potrošnju struje u realnom vremenu.

Komentari

Postavite novi komentar

CAPTCHA
Radi sprečavanja automatski generisanih komentara, pre slanja vašeg komentara unesite u polje karaktere koje vidite na slici.
Image CAPTCHA
Unesite karaktere prikazane na slici.