Društvo

Pet Pravila sreće

Blog slika Pet Pravila sreće

Znate kada ste srećni, i sigurno da niko ne mora da vam kaže kada ste tužni. Ali šta je ono što čini osobu srećnom?

14 tajni prodavnica sa prehrambenim proizvodima

Blog slika 14 tajni prodavnica sa prehrambenim proizvodima

Koliko puta ste otišli u prodavnicu i vratili se iz iste sa više kupljenih proizvoda nego što ste planirali, ili ste se možda zapitali dok kupujete, koliko su korpe ili kolica za kupovinu zaista čista pre nego što stavite hranu u njih, ili zašto je raspored polica i proizvoda u prodavnicama baš takav kakav jeste? Iz sledećih 14 tajni prodavnica sa prehrambenim proizvodima možete saznati na šta da obratite pažnju prilikom kupovine, dobiti kratak odgovor na neka od prethodnih pitanja, ili pomoć da koliko-toliko uštedite.

Top 10 medicinskih inovacija 2011. godine

Blog slika Top 10 medicinskih inovacija 2011. godine

Od kamera veličine pilule do radioaktivnih jedinjenja koja omogućavaju lekarima da "pogledaju" unutrašnjost mozga pacijenta, top deset medicinskih inovacija za 2011. godinu klinike Cleveland prikazuju novo tehnike, terapije, i pristupe lečenju niza bolesti.

Listu novih uređaja i terapija sačinila je grupa za diskusiju Cleveland klinike koju sačinjavaju lekari i naučnici, i predstavljena je na Medicinskom samitu inovacija klinike Cleveland za 2010 godinu.

Tajne telomera o vašem životu

Blog slika Tajne telomera o vašem životu

Ukoliko ignorišete sva ona upozorenja od strane lekara o tome kako određene životne navike poput pušenja i neredovnog vežbanja negativno utiču na vaše zdravlje, da li bi promenili mišljenje kada bi postojao test koji bi vam pokazao koliko dugo ćete živeti i dokazao da nezdrave životne navike smanjuju vaš životni vek.

Sa pozitivnim stavom do kvalitetnijeg i dužeg života

Blog slika Sa pozitivnim stavom do kvalitetnijeg i dužeg života

Šta je zajedničko za: nepušenje, redovno vežbanje, manje stresa, normalan krvni pritisak, nizak holesterol, brigu o telesnoj težini? Svi ovi činioci utiču na zdraviji i duži život, ali prema najnovijim istraživanjima, postoji još jedan faktor koji mnogi zanemaruju a koji će dodati više godina vašem životu od nepušenja i redovnog vežbanja. Taj faktor je pozitivni stav.

Privučeni mirisom

Blog slika Privučeni mirisom

Iako ličnost i izgled svakako imaju udela u početnoj privlačnosti, telesni miris može imati veću ulogu nego što mislimo. Ta neobjašnjiva "hemija" koju osećate sa nekim ko se ne uklapa u vaš normalni profil za izlazak? Podsvesno, miris može biti ono što vas zapravo privlači njoj ili njemu.

Zvuk dobrog izgleda

Blog slika Zvuk dobrog izgleda

Istraživanja su pokazala da glas osobe može uticati na to da li će ta osoba biti privlačna drugima ili ne. Ali jednom kada povežete lice sa glasom, da li će vas taj isti zvuk ostaviti bez daha ili razočarati?

Simetrija = Privlačnost?

Blog slika Simetrija = Privlačnost?

Od radijalne simetrije snežne pahuljice ili morske zvezde do bilateralne simetrije krabe ili ljudskog tela, komplementarna sposobnost prirode je zapanjujuća. Ali činjenica da je simetrija tako rasprostranjena nije slučajnost. Bilo da je ptica ili ljudsko biće, simetrija označava dobre gene, a to znači privlačnost.

Da li se dopada tebi ono što i meni?

Blog slika Da li se dopada tebi ono što i meni?

Kada nam se dopada određeni proizvod, da li mislimo da će se dopasti i drugima? A kada verujemo da se drugima sviđa određeni proizvod, da li će se svideti i nama? Nova studija objavljenja u časopisu koji se bavi proučavanjem potrošača (Journal of Consumer Research) pokazuje da su ova dva pitanja fundamentalno različita.

Gen koji vezuje stres, gojaznost i dijabetes.

Blog slika Gen koji vezuje stres, gojaznost i dijabetes.

Konstantan stres kojima su mnogi izloženi u našem modernom društvu uzima veliki danak: Anksiozni poremećaji i depresija kao i metabolički (razmena supstanci) poremećaji, uključujući gojaznost, tip 2 dijabetes i arteriosklerozu svi su povezani sa stresom. Ovi problemi dosežu epidemske proporcije: Procenjuje se da će dijabetes uticati na približno 360 miliona ljudi širom sveta do 2030.

Syndicate content