Avgust 2010

Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.

Blog slika Motorni čamac kao rajsferšlus na vodi.

Ako dok se kupate u moru primetite kako vam se približava ogroman rajsferšlus ili uživate u parasejlingu i sa visine steknete utisak kao da neko spaja površinu vode sa ogromnim rajsferšlusom, znajte da vas oči ne varaju i da nije zbog preduge izloženosti suncu. U pitanju je motorni čamac u obliku rajsferšlusa.

Bicikle za poneti.

Blog slika Bicikle za poneti.

Da li bi voleli da imate biciklu koju možete poneti sa sobom a da pri tom ne zauzima previše prostora i da se lako rastavlja i sastavlja, a način na koji je nosite i u čemu, ostavlja nenametljiv svakodnevni ili po vašem izboru poslovan utisak?

Budilnici koji vam neće dozvoliti da se uspavate.

Blog slika Budilnici koji vam neće dozvoliti da se uspavate.

Šta misliste o budilniku sa točkovima koji skače sa vašeg noćnog stočića, kotrlja se po sobi i pišti i jedini način da ga ugasite jeste da ustanete iz kreveta da bi ga uhvatili? Ako navijen budilnik ili podešen alarm na mobilnom telefonu nije dovoljan da bi ustali na vreme, jer vas samo dodir dugmeta deli od toga da se uspavate za posao ili školu, Clocky i Tocky  mogu se pokazati kao efikasna rešenja.

Alergije kao posledica prekomerne higijene.

Blog slika Alergije kao posledica prekomerne higijene.

Alergije su postale rasprostranjene u razvijenim zemljama: polenska groznica, ekcem, osip i astma sve više preovlađuju. Razlog ovome? Prema Dr. Guy Delespesse, profesoru na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Montrealu, prekomerna čistoća je glavni krivac.

Alergije mogu bti nasledne, mogu biti izazvane od zagađenje vazduha, obrađene hrane, stresa, upotrebe duvana i td. Ipak, naše ograničeno izlaganje bakterijama zabrinjava Dr. Delespesse, koji je takođe direktor Laboratorije za istraživanje alergija na bolničkom centru Univerzitetu u Montrealu.

Meta Cookie. Uređaj koji menja ukus kolača prema vašem izboru.

Blog slika Meta Cookie. Uređaj koji menja ukus kolača prema vašem izboru.

Ako se u činiji sa kolačima ne nalaze oni sa vašim omiljenim ukusom, možda nećete morati da odete do najbliže prodavnice da bi kupile te kolače, već će vašu potrebu za tim kolačima zadovoljiti i oni koji se već nalaze u činiji uz pomoć uređaja za manipulisanje čulima.Tajumi Narumi sa svojim timom na Tokijskom univerzitetu, razvili su uređaj da bi testirali kako kompjuteri mogu da manipulišu načinom na koji ljudi spoznaju ukus. Za test, poslužio im je kolač.

Dobra linija = dijeta + vežbe.

Blog slika Dobra linija = dijeta + vežbe.

Novoobjavljenja istraživanja od strane naučnika sa Univerziteta Zdravlja i Medicine u Oregona, pokazuju da jednostavno smanjenje unosa kalorija nije dovoljno da bi imalo uticaj na značajne gubitke u težini. Čini se da je to zbog prirodnog mehanizma kompenzacije koji smanjuje fizičku aktivnost osobe kao odgovor na smanjenje kalorija.

Nisanov klima uređaj koji hidrira kožu.

Blog slika Nisanov klima uređaj koji hidrira kožu.

Za udobnu vožnju u kolima za kompaniju Nissan nije dovoljno samo imati dobre amortizere, ergonomska sedišta, kontrolu temperature već su u ovoj kompaniji otišli korak dalje i vožnju učinili prijatnijom  uvođenjem sistema za hidrataciju kože.