Jul 2010

Univerzalna olovka.

Blog slika Univerzalna olovka.

Ultimate Geek Pen je olovka koja u sebi objedinjuje više korisnih funkcija kojima vas pošteđuje dodatnog pribora koji često nosite sa sobom u zavisnosti od potrebe posla kojim se bavite. Takođe ako spadate u ljubitelje spravica ova olovka je koristan primerak za vašu kolekciju.

Spajdermen na svoj način.

Blog slika Spajdermen na svoj način.

Hibiki Kono, 13-estogodišnji obožavaoc Spajdermena iz Engleske, kome nije bilo dovoljno samo da oblači kostim svog omiljenog superheroja, rešio je da osmisli način kako da se poput Spajdermena penje uz zgradu

Robot uz čiju pomoć je pivo na dohvat ruke.

Blog slika Robot uz čiju pomoć je pivo na dohvat ruke.

Kako vam se čini ideja da posedujete robota koga na dodir dugmeta možete poslati do frižidera da vam donese pivo? U slučaju da vam se u vrelim letnjim danima ne ustaje sa kauča koji se nalazi u klimatizovanoj  prostoriji da bi prošetali do frižidera po osveženje ili jednostavno ne želite da propustite solo iz pesme koju trenutno slušate iii scenu filma koji trenutno gledate, ovakav robot bi se mogao naći vrlo korisnim?

Ključevi za dug život.

Blog slika Ključevi za dug život.

DNK analizom najstarijih ljudi na svetu, naučnici sa Bostonskog univerziteta objavili su da su otkrili genetski potpis dugovečnosti. Uskoro očekuju da ponude test koji će omogućiti ljudima da saznaju imaju li konstituciju da dožive duboku starost.

Piši-briši jastuk.

Blog slika Piši-briši jastuk.

Ukoliko vam zapadne misao koju morate zapisati dok se odmarate na kauču, želite da zapišete broj proizvoda koji ste videli na telešopingu ili da ostavite podsetnik za sebe u vezi obaveze koju morate završiti, možete iskoristiti piši-briši jastuk.

Uz ovaj jastuk dobijate specijani marker i zajedno mogu se pokazati korisnim ukoliko vas mrzi da se prošetate po radnu svesku ili do računara. Da bi obrisali ono što ste napisali sve što treba da uradite jeste da skinete presvlaku jastuka i da je operete pod hladnom vodom. Nije vam potreban nikakav deteržent.

Prenosiva muzička polica.

Blog slika Prenosiva muzička polica.

Compound Body 2 predstavlja jedan od mnogih ručnih radova iz kolekcije Korejskog dizajnera Yu Kwang Soo u kojoj se nalaze uspešni spojevi nameštaja sa audio sistemom. Compound Body 2 krije stereo sa prilagođenim otvorima za zvučnike, kontrolnim dugmadima i iPod priključnu stanicu unutar drvenog stola.

Akupunktura umanjuje strah od odlaska kod zubara.

Blog slika Akupunktura umanjuje strah od odlaska kod zubara.

Na osnovu istraživanja objavljenih u časopisu Akupunktura u medicini, akunpuktura može umiriti veoma zabrinute stomatološke pacijente kako bi dobili neophodan tretman.

Poseta zubaru izaziva strah i nervozu kod približno jedne od 20 osoba, što dovodi do izbegavanja odlaska kod zubara, stanje poznato pod nazivom odontofobija. Na osnovu istraživanja, jedna trećina pacijenata pokazuje umerenu anksioznost kada se radi o stomatološkom tretmanu. Autori članka zasnovali su svoja istraživanja na osnovu 16 žena i četiri muškarca sa liste od osam stomatoloških ordinacija.

Kolači koji vas ne opterećuju kalorijama.

Blog slika Kolači koji vas ne opterećuju kalorijama.

Ako spadate u ljubitelje raznih ukusnih kolača ali nekako uspevate da odolite iskušenju da pojedete više od dva ili tri dnevno, pomislite, kako bi dobro bilo da svi ti ukusni kolači ili torte jednoga dana sadrže što manje kalorija i ne ostavljaju posledice na vašu liniji -barem ne u tolikoj meri kao danas- a opet zadržavaju svoj primamljujući ukus zbog kojeg ih toliko volite.

Windows 7. Prečice do često korišćenih Foldera.

Blog slika Windows 7. Prečice do često korišćenih Foldera.

U poslednjem članku  za Windows 7 objašnjeno je kako promeniti Folder koji Windows Explorer otvara kada ga pokrenete. U ovom članku možete saznati kako otvoriti druge foldere pri pokretanju Windows Explorera koristeći GUID (Globally Unique Identifiers-jedinstvene globalne indikatore) i kako pronaći GUID za Folder koji želite da otvorite u Windows Exploreru.

Windows 7. Promenite početni folder u Windows Exploreru.

Blog slika Windows 7. Promenite početni folder u Windows Exploreru.

Podrazumevana podešavanja kada pokrenete Windows Explorer u Windowsu 7 jesu da otvori omotnicu (Folder) sa bibliotekama (Libraries). Ako ne koristite često mogućnost rada sa bibliotekama u Windowsu 7, Windows Explorer možete podesiti tako da uvek otvara omotnicu kojoj najčešće pristupate.