Jun 2010

Acer Predator. Računar za ozbiljne igrače i za one sa dubokim džepom.

Blog slika Acer Predator. Računar za ozbiljne igrače i za one sa dubokim džepom.

Acer je obnovio svoju seriju desktop računara Predator sa modelom AG7750-U2222, koja je namenjena ljubiteljima računarskih igara, koji ne obraćaj pažnju na cenu kada su u pitanju vrhunske performanse u igrama.

Kućište čija je unutrašnjost osvetljena crvenim LED diodama ima agresivan dizajn sa pokretnom prednjom maskom iza koje se nalaze optički uređaji, čitač memorijskih kartica a u donjem delu se nalaze osvetljena vrata koja pružaju lak pristup diskovima koji se mogu zameniti dok računar radi.

The Transformer. Skulptura robota izrađena od starog auta.

Blog slika The Transformer. Skulptura robota izrađena od starog auta.

Bugarski umetnik Nikola Nikolov ne voli da odbacuje stare stvari. Kada je radio kao perač sudova, iskoristio bi slomljene tanjire i od njih napravio umetničko delo. A kada je došlo vreme da penzioniše svoj stari auto, Lada, odlučio je da ga pretvori u robota ratnika.

Nikolov transformiše starudiju u umetnička dela u svome studiju Sturio Re-Creation u Holandiji. Pretvorio je stari drveni nameštaj u ogromne zečeve i psa a slomljene tanjire u šarenu muralnu umetnost.

E-Naočare uvode modernu tehnologiju u staro rešenje.

Blog slika E-Naočare uvode modernu tehnologiju u staro rešenje.

Tradicionalne bifokalne naočare mogu postati stvar prošlosti razvojem elektronskih naočara Američke kompanije PixelOptics, koje se mogu ručno podešavati pritiskom na dugme na bočnoj strani okvira da bi se videli objekti na različitim daljinama.

Sloj tečnih kristala koji se nalazi unutar svakog sočiva menja svojstva prelamanja u zavisnosti od električne struje koja je propuštena kroz njih, prilagođavajući fokalnu dužinu u zavisnosti gde nosilac naočara gleda.

Windows 7. Pronađite sakrivene pozadine i teme.

Blog slika Windows 7. Pronađite sakrivene pozadine i teme.

Da li ste znali da desktop pozadine i teme sadrže scene sa određenih lokacija? Lokacije zavise od podešavanja koje ste postavili za jezik, vreme i valutu kada ste instalirali Windows 7. Ovo znači da pozadine i teme za druge lokacije nisu instalirane.

Na sreću, prateći sledeće korake možete instalirati scene sa drugih lokacija:

Čokoladno mleko. Napitak za oporavak mišića nakon vežbanja.

Blog slika Čokoladno mleko. Napitak za oporavak mišića nakon vežbanja.

Jedan od najboljih napitaka za oporavak nakon vežbanja možda se već nalazi u vašem frižideru, prema najnovijim istraživanjima predstavljenim na konferenciji  Američkog koledža sportske medicine. U seriji od četiri studije istraživači su saznali da čokoladno mleko ima povoljniji uticaj na popravku i obnovu mićića u odnosu na posebno dizajnirana sportska pića sa karbohidratima.

Ekran kompanije Toshiba zumira sadržaj savijanjem.

Blog slika Ekran kompanije Toshiba zumira sadržaj savijanjem.

U poslednje vreme velike tehnološke kompanije posvećuju dosta pažnje na unapređenje tehnologije za izradu ekrana koji će pored toga što ispunjavaju svoju osnovnu namenu biti i lakši, prenosiviji, trošiti manje energije i koji će naći primenu kod većeg broja uređaja, od onih koji staju na dlan do velikih ekrana za dnevnu sobu.

Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.

Blog slika Commodore Phoenix. Moderni Komodor za nostalgičare.

Kompanija Commodoreusa sa svojim modelom računara Phoenix, podsetiće vas  na vreme kada ste sate provodili igrajući se na svom Commodore64 računaru, jednom od najranijih i najpopularnijih modela kućnih računara predstavljenog 1982. godine, koji je prodat u 30 miliona jedinica sa približno 10,000 softverskih naslova izdatih za njega, uključujući igrice i poslovne aplikacije.

Aiptek 3D kamkoder. Nova dimenzija za vaše video snimke.

Blog slika Aiptek 3D kamkoder. Nova dimenzija za vaše video snimke.

S obzirom na to da 3D tehnologija tek počinje da dobija na popularnosti, sigurno ste pomislili da će proći još neko vreme pre nego što se pojave prvi kamkoderi koji snimaju video u visokoj definiciji koristeći 3D tehnologiju a čija cena ne iznosi nekoliko hiljada evra.