Maj 2010

Prvi čovek zaražen računarskim virusom.

Blog slika Prvi čovek zaražen računarskim virusom.

Naučnik sa Univerziteta u Redingu u Velikoj Britaniji kaže da je postao prva osoba na svetu zaražena računarskim virusom.

Dr. Mark Gasson sa Fakulteta za Sistemski inžinjering, zarazio je računarski čip koji je umetnut u njegovu ruku sa virusom, kao deo istraživanja za poboljšanje ljudi i potencijalne rizike od ugradivih implanta. Gasson govori da sa razvojem tehnologije koja stoji iza ovih implanta oni postaju ranjiviji na računarske viruse.

Konzumiranjem oraha do dobrog holesterola.

Blog slika Konzumiranjem oraha do dobrog holesterola.

Konzumiranje oraha čini se da je povezano sa poboljšanjem nivoa holesterola u krvi, prema analizama prikupljenih podataka sa 25 ispitivanja zabeleženih u časopisu Arhive Interne Medicine, jednog od JAMA/Archives časopisa.

Mini top iz kućne radinosti.

Blog slika Mini top iz kućne radinosti.

Pogledajte kako izgleda mini verzija topa iz kućne radinosti koja ne samo što izgledom podseća na neke od svojih većih rođaka već i predstavlja potpuno funkcionalan top uz pomoć  malo baruta u cevi, čelične kuglice, fitilja i upaljene cigarete.

I-LIMB Pulse. Bionička ruka koja podnosi teret do 90 kilograma.

Blog slika I-LIMB Pulse. Bionička ruka koja podnosi teret do 90 kilograma.

Touch Bionics je unapredio svoju bioničku I-Limb Ruku sa modelom koji omogućava kontrolisanu snagu stiska, minijaturizovane komponente i čvrstu aluminijumsku konstrukciju koja može da izdrži teret do 90 kilograma.

Crna čokolada. Zaštita mozga od posledica šloga.

Blog slika Crna čokolada. Zaštita mozga od posledica šloga.

Istraživači na Džon Hopkinsu otrkili su da jedinjenje u crnoj čokoladi može zaštititi mozak nakon šloga povećanjem ćelijskih signala za koje se već zna da štite nervne ćelije od oštećenja.

Tissot Reality. Aplikacija za virtuelno testiranje časovnika.

Blog slika Tissot Reality. Aplikacija za virtuelno testiranje časovnika.

Ako planirate da kupite ručni sat, Švajcarska kompanija Tissot olakšava vam da napravite izbor barem kada se radi o njenoj T-Touch kolekciji bez posete prodavnica satova, zahvaljujući svojoj aplikaciji Tissot Reality koja omogućava potrošačima da probaju različite satove iz svoga doma-digitalno u 3D prikazu.

Facadeprinter. Štampač koji koristi loptice sa bojom.

Blog slika Facadeprinter. Štampač koji koristi loptice sa bojom.

Kako bi izgledalo kada bi se umesto sprejeva u boji za pisanje ili crtanje po fasadama ili zidovima koristila jedna vrsta robota sa modifikovanim pištoljem koji ispaljuje kuglice sa bojom? Facadeprinter za formiranje slike koristi sličan princip kao kod Inkjet štampača i mogao bi predstavljati korisno sredstvo za komunikaciju.

Autom. Robot pomoćnik u držanju dijete.

Blog slika Autom. Robot pomoćnik u držanju dijete.

Kompanije Intuitive Automata priprema se da u prodaji krajem godine u SAD ponudi Autom-a,  robota visokog 38 cm namenjenog da bude vaš kućni trener za gubljenje težine tako što vam pomaže da se držite izabrane dijete i sprečite povratak izgubljenih kilograma.

Na dodir dugmeta do savršene šolje čaja.

Blog slika Na dodir dugmeta do savršene šolje čaja.

Ljubiteljima čaja sigurno će se dopasti aparat  koji na dodir dugmeta preuzima kompletnu odgovornost za kuvanje čaja. Takav je automatski električni čajnik kompanije Breville, koji u vašu kuhinju donosi moderno rešenje za pripremanje čaja.